12 Apr

Cauciucuri De Vara – Opinii Si Pareri

CADOU Trusa AUTO Medicala la 4 anvelope MICHELIN de Vara sau Cross Climate cumparate ! Da, poate pentru 2 km facuti pe luna in Bucuresti sau in orice alt oras unde ies cu masina doar dupa ce au fost strazile deszapezite, sunt bune si anvelopele alea (de fapt ele tot proaste sunt, doar ca nu sunt folosite in conditii reale de iarna), dar pentru zonele montane ii rog pe toti cei care vad clipul si au anvelope de genul sa se abtina si sa stea cat mai departe de zonele cu zapada adevarata.

Iarna: profilul nu este suficient de adanc(ca sa nu faca zgomot vara pe asfalt) deci pe zapada „pa si pusi”. In al treilea rand, se uzeaza mai repede – nefiind nici suficient de tari vara, nici suficient de moi iarna. Ideal, anvelopa de vara ar trebui sa aibe adancime minima a profilului de 4 mm, daca se depaseste aceasta valoare, aderenta pe carosabilul umed scade considerabil.

Cauciucurile de iarna trebuie inlocuite cu niste cauciucuri de vara daca termometrele arata mai mult de 7 grade Celsius. E vremea sa-ti schimbi anvelopele: Schimb cauciucuri de vara cu cele de iarna + echilibrare roti (plumb inclus in pret), la doar 40 RON in loc de 85 RON. Da, anvelopele all-season pot fi folosite si pe timp de vara dar trebuie tinut cont ca ele au totusi performante inferioare celor de vara, in special pe virajele rapide si la temperaturile inalte din lunile iulie si august.

Am ajuns la ei dupa ce am fost refuzat de vreo 5 vulcanizari din Bucuresti cand le ceream un deviz cu ce s-a executat: montat, echilibrat, etc. Anvelopele all-season prezinta blocuri de profil in zona umerilor cu un numar redus de crestaturi fapt ce le apropie de configuratia anvelopelor de vara. In cazul nostru, 65 este un indicator care ne arata ca inaltimea sectiunii executate transversal pe cauciuc constituie 65% din latimea acesteia.

Nu cred ca e gheata acolo, cred doar ca cei doi au ori cauciucuri proaste ori habar nu au cum sa plece pe carosabil alunecos (zapada in cazul asta)… ori cate un pic din ambele. Decat sa iti iei all seasons mai bine iei pereche de „ciorapi” peste cauciucurile de vara. Din estimările reprezentanţilor Michelin România, reiese că vânzările de anvelope de iarnă se vor menţine şi anul acesta peste două milioane de unităţi, chiar dacă va exista, cel mai probabil, scădere faţă de anul 2011.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *